Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2550
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3152
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102038
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6426
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2550
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3152
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102038
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6426
Składniki
Sos: robimy jak beszamel, masło należy rozpuścić w garnku, dodać mąkę i wymieszać, zalać mlekiem. Mieszając na małym ogniu poczekać aż sos zgęstnieje. Następnie dodać startą skórkę z cytryny i sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, o raz posiekany koperek.
Kostki filetów z mintaja układamy w żaroodpornym naczyniu i zalewamy sosem. W temp 180 stopni, piec przez około 40 minut. W tym czasie można ugotować sobie, ryż, ziemniaki lub kaszę. Ja użyłam kaszę jęczmienną i bardzo fajnie pasowało do sosu i ryby.