Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 796
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 796
Składniki
Sos: robimy jak beszamel, masło należy rozpuścić w garnku, dodać mąkę i wymieszać, zalać mlekiem. Mieszając na małym ogniu poczekać aż sos zgęstnieje. Następnie dodać startą skórkę z cytryny i sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, o raz posiekany koperek.
Kostki filetów z mintaja układamy w żaroodpornym naczyniu i zalewamy sosem. W temp 180 stopni, piec przez około 40 minut. W tym czasie można ugotować sobie, ryż, ziemniaki lub kaszę. Ja użyłam kaszę jęczmienną i bardzo fajnie pasowało do sosu i ryby.