Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1995
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3189
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1248
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2011
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1995
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3189
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1248
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2011
Składniki
Sos: robimy jak beszamel, masło należy rozpuścić w garnku, dodać mąkę i wymieszać, zalać mlekiem. Mieszając na małym ogniu poczekać aż sos zgęstnieje. Następnie dodać startą skórkę z cytryny i sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, o raz posiekany koperek.
Kostki filetów z mintaja układamy w żaroodpornym naczyniu i zalewamy sosem. W temp 180 stopni, piec przez około 40 minut. W tym czasie można ugotować sobie, ryż, ziemniaki lub kaszę. Ja użyłam kaszę jęczmienną i bardzo fajnie pasowało do sosu i ryby.