Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1573
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14076
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 214
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1573
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14076
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 214
Składniki
Sos: robimy jak beszamel, masło należy rozpuścić w garnku, dodać mąkę i wymieszać, zalać mlekiem. Mieszając na małym ogniu poczekać aż sos zgęstnieje. Następnie dodać startą skórkę z cytryny i sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, o raz posiekany koperek.
Kostki filetów z mintaja układamy w żaroodpornym naczyniu i zalewamy sosem. W temp 180 stopni, piec przez około 40 minut. W tym czasie można ugotować sobie, ryż, ziemniaki lub kaszę. Ja użyłam kaszę jęczmienną i bardzo fajnie pasowało do sosu i ryby.