Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczne połączenie ostrego smaku pomidorowego z białym winem!
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84924
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2227
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9797
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3560
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6902
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84924
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2227
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9797
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3560
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6902
Składniki
Na gorący olej wrzuciłam posiekaną dużą cebulę. 5 filetów mintaja pokroiłam na mniejsze części i osoliłam. Kiedy cebula się zeszkliła, ułożyłam na niej kawałki ryb, oprószyłam słodką mieloną papryką i przykryłam patelnię pokrywką.
W kubeczku dokładnie wymieszałam 150 ml białego wytrawnego wina, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, pół łyżeczki harissy (można zastąpić chilli) i 50 ml śmietany 30%. Po 3 minutach duszenia ryby wlałam sos na patelnię i bez przykrycia gotowałam około 8 minut.
Podałam z ryżem.