Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczne połączenie ostrego smaku pomidorowego z białym winem!
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 594
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 656
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 664
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 594
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 656
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 664
Składniki
Na gorący olej wrzuciłam posiekaną dużą cebulę. 5 filetów mintaja pokroiłam na mniejsze części i osoliłam. Kiedy cebula się zeszkliła, ułożyłam na niej kawałki ryb, oprószyłam słodką mieloną papryką i przykryłam patelnię pokrywką.
W kubeczku dokładnie wymieszałam 150 ml białego wytrawnego wina, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, pół łyżeczki harissy (można zastąpić chilli) i 50 ml śmietany 30%. Po 3 minutach duszenia ryby wlałam sos na patelnię i bez przykrycia gotowałam około 8 minut.
Podałam z ryżem.