Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczne połączenie ostrego smaku pomidorowego z białym winem!
Dziś dzień hot doga, więc warto poświętować na bogato. Taki wypasiony hot dog...
Odsłon: 13
Dziś dzień hot doga, więc warto poświętować na bogato. Taki wypasiony hot dog...
Odsłon: 13
Składniki
Na gorący olej wrzuciłam posiekaną dużą cebulę. 5 filetów mintaja pokroiłam na mniejsze części i osoliłam. Kiedy cebula się zeszkliła, ułożyłam na niej kawałki ryb, oprószyłam słodką mieloną papryką i przykryłam patelnię pokrywką.
W kubeczku dokładnie wymieszałam 150 ml białego wytrawnego wina, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, pół łyżeczki harissy (można zastąpić chilli) i 50 ml śmietany 30%. Po 3 minutach duszenia ryby wlałam sos na patelnię i bez przykrycia gotowałam około 8 minut.
Podałam z ryżem.