Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miód i imbir są dobrymi dodatkami do mięsa. Polecam.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 47
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 65
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2755
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 232
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 167
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 47
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 65
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2755
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 232
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 167
Składniki
Pałki dokładnie umyć i osuszyć. Z miodu, oliwy, papryki, sosu sojowego, imbiru, soli i pieprzu zrobić marynatę. Włożyć do niej mięso i odstawić na 2 godziny do lodówki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec pod przykryciem ok 1 godz. Po zdjęciu folii, do powstałego z pieczenia sosu dodać 1/3 szklanki wody. Piec jeszcze ok 15 min, polewając mięso powstałym sosem. Mięso gotowe. Smacznego.