Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pyszną zapiekaną białą rybę morską ( może być morszczuk , dorsz, miruna czy sola ).
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 34
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 141
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 363
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 391
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 34
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 141
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 363
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 391
Składniki
Filety miruny skropiłem sokiem z cytryny, posoliłem. Wstawiłem do lodówki na ok. 40 minut. Obrałem marchewkę i seler, starłem na tarce o dużych oczkach. Rozgrzałem na patelni masło, przesmażyłem warzywa mieszając je często. Dodałem miód i wino, posoliłem, przykryłem, dusiłem na małym ogniu ok. 20 minut. Po zdjęciu z ognia dodałem śmietanę wymieszaną z parmezanem i żółtkiem oraz posiekaną natką pietruszki. Warzywa delikatnie wymieszałem. Rybę ułożyłem na dnie wysmarowanej masłem żaroodpornej formie, polałem sosem warzywnym i zapiekałem ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.