Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mix selerowy"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2522
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 407
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 194
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 751
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2522
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 407
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 194
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 751
Składniki
W dużym garnku zagotuj ok. 2 litry wody z kostką rosołową.
Wrzuć umyte udko, posiekaną cebulę wraz czosnkiem oraz obraną i pokrojoną w paski marchew. Gotuj wszystkie ok. 20 minut.
Następnie dorzuć rozdrobnione ziemniaki i pocięte łodygi selera. Gotuj zupę jeszcze ok. 15 minut.
Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, wyjmij mięso, dodaj serek, dopraw solą oraz pieprzem do smaku i całość dokładnie wymieszaj. Zmiksuj zupę przy pomocy blendera.
Gotowy krem rozlej na talerze. Udekoruj go natką pietruszki. Podawaj z groszkiem ptysiowym.
<strong>Joanna Machynia z Gorlic</strong>Źródło: Super TV