Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda fasolka jest idealna do tego prostego dania, które ad dawno za mną chodziło. Przepis stary i zapewne lubiany. Najsmaczniejsza fasolkę z puszki jadłam jeszcze w latach 80-tych i prawie udało mi się zbliżyć do oryginału.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3571
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2450
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1083
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 370
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3571
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2450
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1083
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 370
Składniki
Teraz jest idealna pora aby zebrać jeszcze zielonkawe ziarna fasoli, widziałam też nie suszoną świeżą fasolkę w sklepie warzywnym i na targu. Oczywiście można wykorzystać zwykłą fasolę i ją namoczyć, ale z młodą jest najsmaczniej. Ugotowałam ją 30 minut w osolonej wodzie, czas może być dłuższy.
Na oliwie podsmaża się posiekaną cebulę, potem dodaje czosnek i przyprawy do przesmażenia, na razie oprócz cukru, soli i octu. Jeszcze obrane i posiekane pomidory, użyłam też domowej pasaty. Pomidory przesmażyłam, doprawiłam już solą, cukrem i octem. Całość przesmaża się około kwadransa. Potem można dodać fasolkę, pogotować i potem zostawić do przegryzienia smaków. W wersji męskiej podałam z sadzonymi jajami, grzanki były już dla każdego.
Smacznego :)