Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
może być dodatkiem do drugiego dania albo daniem samodzielnym, np z młodymi ziemniakami,
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 313
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 313
Składniki
1. kapustę poszatkować ( ja młodą kapustę kroję dość grubo ), zalać wodą, gotować ok 5 min, odcedzić, 2. boczek pokroić w kostkę, zrumienić, 3. do kapusty dodać pokrojoną marchew i cebulę oraz usmażony boczek, posolić, dodać kilka łyżek gorącej wody, dusić na małym ogniu, pod koniec duszenia dodać posiekany koperek, 4. śmietanę wymieszać z mąką, wlać do kapusty, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem