Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
może być dodatkiem do drugiego dania albo daniem samodzielnym, np z młodymi ziemniakami,
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31033
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5638
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31033
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5638
Składniki
1. kapustę poszatkować ( ja młodą kapustę kroję dość grubo ), zalać wodą, gotować ok 5 min, odcedzić, 2. boczek pokroić w kostkę, zrumienić, 3. do kapusty dodać pokrojoną marchew i cebulę oraz usmażony boczek, posolić, dodać kilka łyżek gorącej wody, dusić na małym ogniu, pod koniec duszenia dodać posiekany koperek, 4. śmietanę wymieszać z mąką, wlać do kapusty, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem