Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
może być dodatkiem do drugiego dania albo daniem samodzielnym, np z młodymi ziemniakami,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 484
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2785
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14506
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 484
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2785
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14506
Składniki
1. kapustę poszatkować ( ja młodą kapustę kroję dość grubo ), zalać wodą, gotować ok 5 min, odcedzić, 2. boczek pokroić w kostkę, zrumienić, 3. do kapusty dodać pokrojoną marchew i cebulę oraz usmażony boczek, posolić, dodać kilka łyżek gorącej wody, dusić na małym ogniu, pod koniec duszenia dodać posiekany koperek, 4. śmietanę wymieszać z mąką, wlać do kapusty, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem