Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2345
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1866
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2345
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1866
Składniki
Z nóżek, warzyw, pieprzu, soli, ziela i liścia laurowego ugotowac wywar. Wyjąc mięso.
Dodac do wywaru poszatkowaną kapustę. Masło rozpuścic, podsmażyc cebulkę, zaprawic mąką, dodac do kapusty wraz z resztą składników i dusic do miękkości. Im dłużej, tym lepiej.
Podawac z młodymi ziemniaczkami, kopytkami, czeskimi knedliczkami lub pieczywem. Smacznego.