Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Esencjonalny bigos z młodej kapusty
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1617
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15928
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1617
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15928
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6425
Składniki
W pierwszym kroku szatkujemy młodą kapustę i zaczynamy ją gotować. Następnie kroimy marchewkę, paprykę, cebulę, do smaku dwa pokrojone ząbki czosnku - dodajemy do wywaru. Drobno siekamy kilka liści maggi, szczypior, kawałek pora. Dodajemy kilka łyżek koncentratu lub przecieru pomidorowego, pokrojone pieczarki i kiełbasę. Doprawiamy sosem sojowym, solą, przyprawą do kapusty (mnie akurat smakuje Prymat), dorzucamy do smaku 2-3 pomidorki koktajlowe. Ja jeszcze jak w wielu moich zupach dolałem odrobinę soku z kiszonego ogórka żeby było bardziej wyraziste. Ogólnie wychodzi witaminowa bomba. Ilość wody w zależności od tego czy chcemy mieć bardziej pożywną zupkę z kapustą, czy też coś na kształt tradycyjnego bigosu. Polecam, smacznego :) // Ps. Doprawianie sosami sojowymi nie jest wskazane dla osób z chorobami tarczycy. ///