Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczyna się sezon na młodą kapustę. To jest super danie i bardzo wdzięczne pod względem wykonania. Smak tego dania jest zależny od dodatków, które zostaną wykorzystane do przygotowania tej potrawy i oto moja propozycja.
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10597
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 203
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 180
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 754
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10597
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 203
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 180
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 754
Składniki
Zaczynamy od mycia i krojenia wszystkich warzyw czyli kapusta oraz dymka i szczypior. To samo robimy z pomidorami suszonymi w oleju. Boczek wędzony kroimy w mniejsze kawałki by weszły do garnka. Do garnka wlewamy wodę wkładamy wszystkie składniki dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem około 1 godziny na średnim ogniu. Możemy również dodać olej z pomidorów suszonych.
Jak wszystkie składniki są miękkie to wkładamy kapustę do miseczki, boczek kroimy w plastry i kładziemy na górę kapustki. Dodajemy kromkę chleba i smacznego.