Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczyna się sezon na młodą kapustę. To jest super danie i bardzo wdzięczne pod względem wykonania. Smak tego dania jest zależny od dodatków, które zostaną wykorzystane do przygotowania tej potrawy i oto moja propozycja.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 19
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 51
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 197
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 19
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 51
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 197
Składniki
Zaczynamy od mycia i krojenia wszystkich warzyw czyli kapusta oraz dymka i szczypior. To samo robimy z pomidorami suszonymi w oleju. Boczek wędzony kroimy w mniejsze kawałki by weszły do garnka. Do garnka wlewamy wodę wkładamy wszystkie składniki dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem około 1 godziny na średnim ogniu. Możemy również dodać olej z pomidorów suszonych.
Jak wszystkie składniki są miękkie to wkładamy kapustę do miseczki, boczek kroimy w plastry i kładziemy na górę kapustki. Dodajemy kromkę chleba i smacznego.