Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczyna się sezon na młodą kapustę. To jest super danie i bardzo wdzięczne pod względem wykonania. Smak tego dania jest zależny od dodatków, które zostaną wykorzystane do przygotowania tej potrawy i oto moja propozycja.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3125
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422223
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2284
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3125
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422223
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2284
Składniki
Zaczynamy od mycia i krojenia wszystkich warzyw czyli kapusta oraz dymka i szczypior. To samo robimy z pomidorami suszonymi w oleju. Boczek wędzony kroimy w mniejsze kawałki by weszły do garnka. Do garnka wlewamy wodę wkładamy wszystkie składniki dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem około 1 godziny na średnim ogniu. Możemy również dodać olej z pomidorów suszonych.
Jak wszystkie składniki są miękkie to wkładamy kapustę do miseczki, boczek kroimy w plastry i kładziemy na górę kapustki. Dodajemy kromkę chleba i smacznego.