Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczyna się sezon na młodą kapustę. To jest super danie i bardzo wdzięczne pod względem wykonania. Smak tego dania jest zależny od dodatków, które zostaną wykorzystane do przygotowania tej potrawy i oto moja propozycja.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119141
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8886
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3213
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2942
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119141
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8886
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3213
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2942
Składniki
Zaczynamy od mycia i krojenia wszystkich warzyw czyli kapusta oraz dymka i szczypior. To samo robimy z pomidorami suszonymi w oleju. Boczek wędzony kroimy w mniejsze kawałki by weszły do garnka. Do garnka wlewamy wodę wkładamy wszystkie składniki dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem około 1 godziny na średnim ogniu. Możemy również dodać olej z pomidorów suszonych.
Jak wszystkie składniki są miękkie to wkładamy kapustę do miseczki, boczek kroimy w plastry i kładziemy na górę kapustki. Dodajemy kromkę chleba i smacznego.