Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczyna się sezon na młodą kapustę. To jest super danie i bardzo wdzięczne pod względem wykonania. Smak tego dania jest zależny od dodatków, które zostaną wykorzystane do przygotowania tej potrawy i oto moja propozycja.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15532
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4662
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2821
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15532
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4662
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2821
Składniki
Zaczynamy od mycia i krojenia wszystkich warzyw czyli kapusta oraz dymka i szczypior. To samo robimy z pomidorami suszonymi w oleju. Boczek wędzony kroimy w mniejsze kawałki by weszły do garnka. Do garnka wlewamy wodę wkładamy wszystkie składniki dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem około 1 godziny na średnim ogniu. Możemy również dodać olej z pomidorów suszonych.
Jak wszystkie składniki są miękkie to wkładamy kapustę do miseczki, boczek kroimy w plastry i kładziemy na górę kapustki. Dodajemy kromkę chleba i smacznego.