Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młodą kapustę robię na różne sposoby, smakuje mi w każdej wersji:). Przygotowana z boczkiem jest samodzielnym daniem, można podać ją z pieczywem lub ziemniakami.
Apetyczne pistacjowe sztabki zainspirowane słodkościami z kuchni bliskowschod...
Odsłon: 855
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5705
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 2449
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33918
Apetyczne pistacjowe sztabki zainspirowane słodkościami z kuchni bliskowschod...
Odsłon: 855
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5705
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 2449
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33918
Składniki
Boczek kroimy na nieduże kawałki. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na małych oczkach tarki. Cebulę i koperek drobno siekamy.
Boczek podsmażamy w garnku z grubym dnem aż tłuszcz się wytopi a boczek zarumieni. Dodajemy kapustę, marchew i cebulę, podsmażamy chwilę, zalewamy 1 szklanką wody. Dusimy pod przykryciem często mieszając przez około 40 minut. Pod koniec dodajemy przyprawy i koperek, dusimy jeszcze chwilę.