Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młodą kapustę robię na różne sposoby, smakuje mi w każdej wersji:). Przygotowana z boczkiem jest samodzielnym daniem, można podać ją z pieczywem lub ziemniakami.
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 111
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 59
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 111
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 59
Składniki
Boczek kroimy na nieduże kawałki. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na małych oczkach tarki. Cebulę i koperek drobno siekamy.
Boczek podsmażamy w garnku z grubym dnem aż tłuszcz się wytopi a boczek zarumieni. Dodajemy kapustę, marchew i cebulę, podsmażamy chwilę, zalewamy 1 szklanką wody. Dusimy pod przykryciem często mieszając przez około 40 minut. Pod koniec dodajemy przyprawy i koperek, dusimy jeszcze chwilę.