Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młodą kapustę robię na różne sposoby, smakuje mi w każdej wersji:). Przygotowana z boczkiem jest samodzielnym daniem, można podać ją z pieczywem lub ziemniakami.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71181
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 514
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15509
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3356
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71181
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 514
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15509
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3356
Składniki
Boczek kroimy na nieduże kawałki. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na małych oczkach tarki. Cebulę i koperek drobno siekamy.
Boczek podsmażamy w garnku z grubym dnem aż tłuszcz się wytopi a boczek zarumieni. Dodajemy kapustę, marchew i cebulę, podsmażamy chwilę, zalewamy 1 szklanką wody. Dusimy pod przykryciem często mieszając przez około 40 minut. Pod koniec dodajemy przyprawy i koperek, dusimy jeszcze chwilę.