Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta ugotowana do drugiego dania to wspaniały dodatek do młodych ziemniaków i mięsa. Wyśmienicie pasuje do mielonego lub schabowego. Młodą kapustę przygotowuję na różne sposoby. Dziś przedstawiam przepis na młodą kapustę z boczkiem.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 165
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 264
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 165
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 264
Składniki
Kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka. Zalewamy ok 3 szklankami wody, solimy i gotujemy
Po kilku minutach gotowania mieszamy kapustę i dodajemy kminek
Boczek kroimy w kostkę, a cebulę drobno siekamy
Na patelni wytapiamy boczek i dodajemy do niego cebulę. Podsmażamy, aż cebula się zeszkli. Dodajemy do kapusty. Mieszamy
Do kapusty dodajemy koncentrat. Mieszamy. Doprawiamy pieprzem
W sumie kapustę gotujemy ok 30 minut
Podajemy do drugiego dania do ziemniaków i kotleta mielonego lub schabowego