Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta ugotowana do drugiego dania to wspaniały dodatek do młodych ziemniaków i mięsa. Wyśmienicie pasuje do mielonego lub schabowego. Młodą kapustę przygotowuję na różne sposoby. Dziś przedstawiam przepis na młodą kapustę z boczkiem.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka. Zalewamy ok 3 szklankami wody, solimy i gotujemy
Po kilku minutach gotowania mieszamy kapustę i dodajemy kminek
Boczek kroimy w kostkę, a cebulę drobno siekamy
Na patelni wytapiamy boczek i dodajemy do niego cebulę. Podsmażamy, aż cebula się zeszkli. Dodajemy do kapusty. Mieszamy
Do kapusty dodajemy koncentrat. Mieszamy. Doprawiamy pieprzem
W sumie kapustę gotujemy ok 30 minut
Podajemy do drugiego dania do ziemniaków i kotleta mielonego lub schabowego