Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy, letni obiad- młoda kapusta z kiełbasą i zasmażką a do tego podsmażone, młode ziemniaki
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 13433
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8755
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 642
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8252
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 13433
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8755
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 642
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8252
Składniki
Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka. Marchewkę zetrzeć na grubej tarce, przełożyć do kapusty, ugnieść całość i zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele, posolić i gotować ok 20 minut.
Cebulę posiekać, usmażyć na oleju i przełożyć do kapusty. Potem dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i przecier - gotować 10 minut. Na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę, zrobić zasmażkę, przelać do kapusty i energicznie wymieszać. Na koniec dodać posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem. Podawać z młodymi ziemniakami ( najlepiej ugotowanymi wcześniej i odsmażonymi)