Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapusta z kiełbasą

Przepis dnia 2020-07-06
Młoda kapusta z kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 286 Ocena: 3252

Dodano:

Odsłon: 432

Najlepszy, letni obiad- młoda kapusta z kiełbasą i zasmażką a do tego podsmażone, młode ziemniaki

Składniki

  • 1 mała główka młodej kapusty
  • 2 młode marchewki
  • liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 300 g kiełbasy
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • pół pęczka koperku
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Młoda kapusta z kiełbasą

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka.
    Marchewkę zetrzeć na grubej tarce, przełożyć do kapusty, ugnieść całość i zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele, posolić i gotować ok 20 minut.

  2. Cebulę posiekać, usmażyć na oleju i przełożyć do kapusty.
    Potem dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i przecier - gotować 10 minut.
    Na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę, zrobić zasmażkę, przelać do kapusty i energicznie wymieszać.
    Na koniec dodać posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem.
    Podawać z młodymi ziemniakami ( najlepiej ugotowanymi wcześniej i odsmażonymi)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń