Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna smaku młoda kapusta z kiełbasą to prosty przepis na wyśmienity obiad dla całej rodziny.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3938
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415279
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2514
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3938
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415279
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2514
Składniki
Do garnka wlać wodę, włożyć karkówkę, dodać 4 listki laurowe i doprawić wegetą, solą oraz pieprzem do smaku. Gotować na średnim ogniu, do miękkości mięsa.
Kapustę obrać z wierzchnich liści i poszatkować. Marchewki obrać, opłukać w ziemnej wodzie i pokroić. Kiełbaski również pokroić w kostkę.
Ugotowaną karkówkę pokroić w kostkę. Wodę po gotowaniu przecedzić przez sitko, aby pozbyć się szumowin. Następnie przecedzoną wodę przelać do garnka i układać w nim na przemian, warstwami, poszatkowaną kapustę, pokrojoną karkówkę oraz marchewki. Dodać 3-4 listki laurowe i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
W międzyczasie na patelni podsmażyć pokrojone wcześniej kiełbaski. Kiedy kapusta będzie miękka do garnka wrzucić podsmażone kiełbaski, dokładnie wymieszać i gotować ok. 15 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać, spróbować i doprawić wegetą, solą oraz pieprzem do smaku. Gotować jeszcze przez ok. 15 minut, do połączenia się smaków. Smacznego!