Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna smaku młoda kapusta z kiełbasą to prosty przepis na wyśmienity obiad dla całej rodziny.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 736
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22774
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15145
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4862
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45498
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 736
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22774
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15145
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4862
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45498
Składniki
Do garnka wlać wodę, włożyć karkówkę, dodać 4 listki laurowe i doprawić wegetą, solą oraz pieprzem do smaku. Gotować na średnim ogniu, do miękkości mięsa.
Kapustę obrać z wierzchnich liści i poszatkować. Marchewki obrać, opłukać w ziemnej wodzie i pokroić. Kiełbaski również pokroić w kostkę.
Ugotowaną karkówkę pokroić w kostkę. Wodę po gotowaniu przecedzić przez sitko, aby pozbyć się szumowin. Następnie przecedzoną wodę przelać do garnka i układać w nim na przemian, warstwami, poszatkowaną kapustę, pokrojoną karkówkę oraz marchewki. Dodać 3-4 listki laurowe i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
W międzyczasie na patelni podsmażyć pokrojone wcześniej kiełbaski. Kiedy kapusta będzie miękka do garnka wrzucić podsmażone kiełbaski, dokładnie wymieszać i gotować ok. 15 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać, spróbować i doprawić wegetą, solą oraz pieprzem do smaku. Gotować jeszcze przez ok. 15 minut, do połączenia się smaków. Smacznego!