Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna smaku młoda kapusta z kiełbasą to prosty przepis na wyśmienity obiad dla całej rodziny.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1107
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5817
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1133
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1203
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1107
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5817
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1133
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1203
Składniki
Do garnka wlać wodę, włożyć karkówkę, dodać 4 listki laurowe i doprawić wegetą, solą oraz pieprzem do smaku. Gotować na średnim ogniu, do miękkości mięsa.
Kapustę obrać z wierzchnich liści i poszatkować. Marchewki obrać, opłukać w ziemnej wodzie i pokroić. Kiełbaski również pokroić w kostkę.
Ugotowaną karkówkę pokroić w kostkę. Wodę po gotowaniu przecedzić przez sitko, aby pozbyć się szumowin. Następnie przecedzoną wodę przelać do garnka i układać w nim na przemian, warstwami, poszatkowaną kapustę, pokrojoną karkówkę oraz marchewki. Dodać 3-4 listki laurowe i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
W międzyczasie na patelni podsmażyć pokrojone wcześniej kiełbaski. Kiedy kapusta będzie miękka do garnka wrzucić podsmażone kiełbaski, dokładnie wymieszać i gotować ok. 15 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać, spróbować i doprawić wegetą, solą oraz pieprzem do smaku. Gotować jeszcze przez ok. 15 minut, do połączenia się smaków. Smacznego!