Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7912
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1197
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13687
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7912
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1197
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13687
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym. Do cebuli dodać obraną i startą na tarce, na grubych oczkach marchewkę. Dodać pokrojone na cztery części pieczarki. Jeśli pieczarki są większe, to pokroić drobniej. Kapustę pokroić w grubszą kostkę i dodać do garnka. Dusić na wolnym ogniu. Płatki jaglane przelać wodą na sicie. Mięso wymieszać z płatkami jaglanymi, jajkiem, ziołami, pieprzem i solą. Dodać troszkę wody, żeby ładnie się wyrabiało. Zrobić z masy kulki wielkości orzechów. Obtaczać w mące krupczatce i układać na kapuście. Do kapusty dodać szklankę przegotowanej wody i przykryć. Za jakiś czas poobracać pulpety. Dusić na wolnym ogniu. W razie potrzeby dodać jeszcze wody. Na koniec danie posypać drobno pokrojonym koperkiem. Smacznego.