Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14122
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1633
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16097
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6475
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14122
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1633
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16097
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6475
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym. Do cebuli dodać obraną i startą na tarce, na grubych oczkach marchewkę. Dodać pokrojone na cztery części pieczarki. Jeśli pieczarki są większe, to pokroić drobniej. Kapustę pokroić w grubszą kostkę i dodać do garnka. Dusić na wolnym ogniu. Płatki jaglane przelać wodą na sicie. Mięso wymieszać z płatkami jaglanymi, jajkiem, ziołami, pieprzem i solą. Dodać troszkę wody, żeby ładnie się wyrabiało. Zrobić z masy kulki wielkości orzechów. Obtaczać w mące krupczatce i układać na kapuście. Do kapusty dodać szklankę przegotowanej wody i przykryć. Za jakiś czas poobracać pulpety. Dusić na wolnym ogniu. W razie potrzeby dodać jeszcze wody. Na koniec danie posypać drobno pokrojonym koperkiem. Smacznego.