Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8412
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2929
Polecam.
Odsłon: 1653
Polecam.
Odsłon: 483
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8412
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2929
Polecam.
Odsłon: 1653
Polecam.
Odsłon: 483
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać i pokroić w grubą kostkę. Kapustę pokroić najpierw w grube plastry, a następnie w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Dodać pokrojoną kapustę i smażyć na wolnym ogniu. Następnie dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i czosnek w grube plasterki. Nalać ok 1/3 szklanki wrzątku. Dusić ok 10-15 min, mieszać. Dodać suszone pomidory. Jeśli zbyt duże, to przekroić. Na koniec dodać pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Dodać jeszcze przyprawę do kapusty, przyprawę do ziemniaków, świeżo mielony pieprz czarny i sól do smaku. Dusić, mieszać jeszcze ok 10 min. Wystarczy jeszcze oprószyć koperkiem. Smacznego.