Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni, ekonomiczny obiad- młoda kapusta z zasmażką, boczkiem i dużą ilością koperku. Z jednej główki obiad dla całej rodziny. Najlepiej podać z młodymi ziemniakami.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1519
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1899
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1519
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1899
Składniki
Kapustę pozbawić głąba i posiekać . Marchewką obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć kapustę i marchewkę do garnka i lekko ugnieść. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Zalać całość wodą i gotować przez 30 minut. Boczek pokroić na kawałki podsmażyć na patelni. Dodać do kapusty po 15 minutach gotowania. Na koniec zrobić ze smalcu i mąki zasmażkę i dodać do kapusty, dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, dodać pokrojony koperek. Podawać z młodymi ziemniakami