Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni, ekonomiczny obiad- młoda kapusta z zasmażką, boczkiem i dużą ilością koperku. Z jednej główki obiad dla całej rodziny. Najlepiej podać z młodymi ziemniakami.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17750
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1840
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15530
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6899
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17750
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1840
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15530
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6899
Składniki
Kapustę pozbawić głąba i posiekać . Marchewką obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć kapustę i marchewkę do garnka i lekko ugnieść. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Zalać całość wodą i gotować przez 30 minut. Boczek pokroić na kawałki podsmażyć na patelni. Dodać do kapusty po 15 minutach gotowania. Na koniec zrobić ze smalcu i mąki zasmażkę i dodać do kapusty, dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, dodać pokrojony koperek. Podawać z młodymi ziemniakami