Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powoli kończy się sezon na bób, warto więc to wykorzystać. Sałatka jest najpyszniejsza na ciepło!
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 27
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12962
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 189
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 27
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12962
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 189
Składniki
W osolonej wodzie gotujemy ziemniaki, studzimy, kroimy w talarki i posypujemy posiekanym koperkiem.
W czasie, gdy ziemniaki nam się gotują, w drugim garnku gotujemy wodę. Solimy ją i na wrzątek wrzucamy bób. Gotujemy go pod przykryciem ok. 10-15 min. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórek.
Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy go na patelni. Następnie dodajemy do ziemniaków.
Cebulę kroimy w piórka. Na patelni, na której smażyliśmy boczek rozpuszczamy łyżkę masła i wrzucamy pokrojoną cebulę. Smażymy na złoto i dodajemy pokrojony w kosteczkę czosnek. Podsmażamy i dodajemy do ziemniaków.
Całość mieszamy z bobem, przyprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego :)