Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powoli kończy się sezon na bób, warto więc to wykorzystać. Sałatka jest najpyszniejsza na ciepło!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 159
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1293
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 159
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1293
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
W osolonej wodzie gotujemy ziemniaki, studzimy, kroimy w talarki i posypujemy posiekanym koperkiem.
W czasie, gdy ziemniaki nam się gotują, w drugim garnku gotujemy wodę. Solimy ją i na wrzątek wrzucamy bób. Gotujemy go pod przykryciem ok. 10-15 min. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórek.
Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy go na patelni. Następnie dodajemy do ziemniaków.
Cebulę kroimy w piórka. Na patelni, na której smażyliśmy boczek rozpuszczamy łyżkę masła i wrzucamy pokrojoną cebulę. Smażymy na złoto i dodajemy pokrojony w kosteczkę czosnek. Podsmażamy i dodajemy do ziemniaków.
Całość mieszamy z bobem, przyprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego :)