Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powoli kończy się sezon na bób, warto więc to wykorzystać. Sałatka jest najpyszniejsza na ciepło!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4823
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 945
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9210
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4823
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 945
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9210
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Składniki
W osolonej wodzie gotujemy ziemniaki, studzimy, kroimy w talarki i posypujemy posiekanym koperkiem.
W czasie, gdy ziemniaki nam się gotują, w drugim garnku gotujemy wodę. Solimy ją i na wrzątek wrzucamy bób. Gotujemy go pod przykryciem ok. 10-15 min. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórek.
Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy go na patelni. Następnie dodajemy do ziemniaków.
Cebulę kroimy w piórka. Na patelni, na której smażyliśmy boczek rozpuszczamy łyżkę masła i wrzucamy pokrojoną cebulę. Smażymy na złoto i dodajemy pokrojony w kosteczkę czosnek. Podsmażamy i dodajemy do ziemniaków.
Całość mieszamy z bobem, przyprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego :)