Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powoli kończy się sezon na bób, warto więc to wykorzystać. Sałatka jest najpyszniejsza na ciepło!
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1132
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1306
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 554
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1132
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1306
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 554
Składniki
W osolonej wodzie gotujemy ziemniaki, studzimy, kroimy w talarki i posypujemy posiekanym koperkiem.
W czasie, gdy ziemniaki nam się gotują, w drugim garnku gotujemy wodę. Solimy ją i na wrzątek wrzucamy bób. Gotujemy go pod przykryciem ok. 10-15 min. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórek.
Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy go na patelni. Następnie dodajemy do ziemniaków.
Cebulę kroimy w piórka. Na patelni, na której smażyliśmy boczek rozpuszczamy łyżkę masła i wrzucamy pokrojoną cebulę. Smażymy na złoto i dodajemy pokrojony w kosteczkę czosnek. Podsmażamy i dodajemy do ziemniaków.
Całość mieszamy z bobem, przyprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego :)