Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na piątkowy obiad, to pomysł właśnie dla Ciebie. Ziemniaki z młodą kapustką mogą stanowić samodzielne danie lub dodatek do mięsa.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 213
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 213
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
1. Kapustę drobno szatkuję, marchew ścieram na tarce o dużych oczkach. Warzywa przekładam do garnka zalewam wodą, dodaję listki laurowe, ziele angielskie, wsypuję Vegetę i gotuję. Pod koniec gotowania wlewam ocet i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
2. Ziemniaki obieram, myję, osuszam, doprawiam przyprawą Gyros, wlewam olej i mieszam. Ziemniaki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 200°C. 3. Kapustę po ugotowaniu wykładam do naczynia. Na kapuście układam upieczone ziemniaki.
4. Gotowe, podaję z mięsem lub jako osobne danie. 5. Smacznego.