Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to bardzo smaczne, smażone młode ziemniaki z kawałkami mięsa. Polecam.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 32
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 71
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 32
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 71
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 43
Składniki
Ziemniaki myjemy i od razu ścieramy gąbką ze stroną ścierną skórkę pod bieżącą zimną wodą. Wymyte ziemniaki umieszczamy w garnku, wlewamy wodę tak żeby poziom wody był 1 cm, wsypujemy sól i parzymy 20 minut. Po 20 minutach parzenia odlewamy wodę, przykrywamy pokrywką i w ten sposób studzimy (ziemniaki w tym czasie dojdą).
Ostudzone ziemniaki smażymy z kawałkami mięsa doprawionego pieprzem i solą, na dużym ogniu do zarumienienia się z obu stron, zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dosmażamy z każdej strony. Ziemniaki są bardzo smaczne. Polecam :)