Do góry

Dania główne Przepis na:

Młode ziemniaki parzone, smażone z kawałkami mięsa.

Młode ziemniaki parzone, smażone z kawałkami mięsa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1506 Ocena: 20246

Dodano:

Odsłon: 473

Są to bardzo smaczne, smażone młode ziemniaki z kawałkami mięsa. Polecam.

Składniki

  • ziemniaki młode 14 szt.
  • woda 125 ml
  • sól pół łyżki
  • łopatka wieprzowa 30 dag
  • Pieprz ziołowy
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki myjemy i od razu ścieramy gąbką ze stroną ścierną skórkę pod bieżącą zimną wodą. Wymyte ziemniaki umieszczamy w garnku, wlewamy wodę tak żeby poziom wody był 1 cm, wsypujemy sól i parzymy 20 minut. Po 20 minutach parzenia odlewamy wodę, przykrywamy pokrywką i w ten sposób studzimy (ziemniaki w tym czasie dojdą).

  2. Ostudzone ziemniaki smażymy z kawałkami mięsa doprawionego pieprzem i solą, na dużym ogniu do zarumienienia się z obu stron, zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dosmażamy z każdej strony. Ziemniaki są bardzo smaczne.

    Polecam :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń