Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to bardzo smaczne, smażone młode ziemniaki z kawałkami mięsa. Polecam.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 104
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 62
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4649
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6809
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 104
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 62
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4649
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6809
Składniki
Ziemniaki myjemy i od razu ścieramy gąbką ze stroną ścierną skórkę pod bieżącą zimną wodą. Wymyte ziemniaki umieszczamy w garnku, wlewamy wodę tak żeby poziom wody był 1 cm, wsypujemy sól i parzymy 20 minut. Po 20 minutach parzenia odlewamy wodę, przykrywamy pokrywką i w ten sposób studzimy (ziemniaki w tym czasie dojdą).
Ostudzone ziemniaki smażymy z kawałkami mięsa doprawionego pieprzem i solą, na dużym ogniu do zarumienienia się z obu stron, zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dosmażamy z każdej strony. Ziemniaki są bardzo smaczne. Polecam :)