Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry pomysł na szybki obiad
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5103
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5103
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 187
Składniki
Ziemniaki myjemy, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Koperek drobno siekamy, cebulkę wraz ze szczypiorkiem drobno kroimy. Koperek z cebulką podsmażamy na margarynie, zalewamy bulionem, wrzucamy listek laurowy i zagotowujemy ok. 20 min. Wkładamy serek topiony, gotujemy i mieszamy aż do rozpuszczenia. Sos możemy zagęścić mąkę ze śmietaną. Kilka minut podgrzewamy. Sosem polewamy ziemniaki.