Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry pomysł na szybki obiad
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 63
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 459
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1387
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1867
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 63
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 459
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1387
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1867
Składniki
Ziemniaki myjemy, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Koperek drobno siekamy, cebulkę wraz ze szczypiorkiem drobno kroimy. Koperek z cebulką podsmażamy na margarynie, zalewamy bulionem, wrzucamy listek laurowy i zagotowujemy ok. 20 min. Wkładamy serek topiony, gotujemy i mieszamy aż do rozpuszczenia. Sos możemy zagęścić mąkę ze śmietaną. Kilka minut podgrzewamy. Sosem polewamy ziemniaki.