Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry pomysł na szybki obiad
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16583
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 209
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 403
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16583
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 209
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 403
Składniki
Ziemniaki myjemy, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Koperek drobno siekamy, cebulkę wraz ze szczypiorkiem drobno kroimy. Koperek z cebulką podsmażamy na margarynie, zalewamy bulionem, wrzucamy listek laurowy i zagotowujemy ok. 20 min. Wkładamy serek topiony, gotujemy i mieszamy aż do rozpuszczenia. Sos możemy zagęścić mąkę ze śmietaną. Kilka minut podgrzewamy. Sosem polewamy ziemniaki.