Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry pomysł na szybki obiad
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 610
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4370
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 610
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4370
Składniki
Ziemniaki myjemy, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Koperek drobno siekamy, cebulkę wraz ze szczypiorkiem drobno kroimy. Koperek z cebulką podsmażamy na margarynie, zalewamy bulionem, wrzucamy listek laurowy i zagotowujemy ok. 20 min. Wkładamy serek topiony, gotujemy i mieszamy aż do rozpuszczenia. Sos możemy zagęścić mąkę ze śmietaną. Kilka minut podgrzewamy. Sosem polewamy ziemniaki.