Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy zawrót głowy, czyli młode ziemniaki na patelni duszone, lubczykiem, czosnkiem doprawione. Do tego brokuł dodany, na parze ugotowany oraz z marchewką karmelizowaną papryką wędzona doprawianą. Wszystkie warzywa kolorami oczy radują, ale najlepiej smakowo w towarzystwie jogurtu naturalnego smakują. To cudowny smak warzyw sezonowych, trójkolorowych, ze zdrowym jogurtem podane, z wielkim smakiem przez całą rodzina zjadane.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3003
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 260
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3003
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 260
Składniki
Brokuł ugotować na parze, delikatnie posolić. Ziemniaki umyć, osuszyć. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, podsmażyć ziemniaki 4 min. Dodać w łupkach cebule, ząbki czosnku oraz lubczyk. Doprawić solą i dolać 100 ml gorącej wody. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok. 30 – 40 min. Kilka razy odwrócić ziemniaki. Woda powinna całkowicie odparować, ziemniaki w środku być miękkie, a skórkę mieć przypieczoną. Posypać dużą ilością posiekanego koperku. Marchewkę (bez obierania) pokroić na słupki, podsmażyć na maśle z dodatkiem soli, cukru, doprawić papryką. Całość podawać z jogurtem doprawionym do smaku solą i pieprzem.