Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy zawrót głowy, czyli młode ziemniaki na patelni duszone, lubczykiem, czosnkiem doprawione. Do tego brokuł dodany, na parze ugotowany oraz z marchewką karmelizowaną papryką wędzona doprawianą. Wszystkie warzywa kolorami oczy radują, ale najlepiej smakowo w towarzystwie jogurtu naturalnego smakują. To cudowny smak warzyw sezonowych, trójkolorowych, ze zdrowym jogurtem podane, z wielkim smakiem przez całą rodzina zjadane.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14983
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44852
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 661
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 721
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14983
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4755
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44852
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 661
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 721
Składniki
Brokuł ugotować na parze, delikatnie posolić. Ziemniaki umyć, osuszyć. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, podsmażyć ziemniaki 4 min. Dodać w łupkach cebule, ząbki czosnku oraz lubczyk. Doprawić solą i dolać 100 ml gorącej wody. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok. 30 – 40 min. Kilka razy odwrócić ziemniaki. Woda powinna całkowicie odparować, ziemniaki w środku być miękkie, a skórkę mieć przypieczoną. Posypać dużą ilością posiekanego koperku. Marchewkę (bez obierania) pokroić na słupki, podsmażyć na maśle z dodatkiem soli, cukru, doprawić papryką. Całość podawać z jogurtem doprawionym do smaku solą i pieprzem.