Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cieszmy się młodymi ziemniakami póki są:). Do ziemniaków dobrałam dziś ciężkie dodatki - boczek i kiełbasę, nie potrzeba więc tu niczego więcej, no może poza szklanką zimnej maślanki:).
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95574
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1903
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5723
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5722
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95574
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1903
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5723
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5722
Składniki
Ziemniaki skrobiemy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Boczek i kiełbasę kroimy, podsmażamy na rozgrzanej patelni bez dodatkowego tłuszczu.
Jajka mieszamy ze śmietaną, dodajemy posiekany szczypior, sól i pieprz.
Masą śmietanowo-jajeczną zalewamy ziemniaki i mięso. Mieszamy do połączenia składników. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni, z termoobiegiem przez 30 minut.