Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cieszmy się młodymi ziemniakami póki są:). Do ziemniaków dobrałam dziś ciężkie dodatki - boczek i kiełbasę, nie potrzeba więc tu niczego więcej, no może poza szklanką zimnej maślanki:).
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1205
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2851
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 78280
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 363
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1205
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2851
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 78280
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 363
Składniki
Ziemniaki skrobiemy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Boczek i kiełbasę kroimy, podsmażamy na rozgrzanej patelni bez dodatkowego tłuszczu.
Jajka mieszamy ze śmietaną, dodajemy posiekany szczypior, sól i pieprz.
Masą śmietanowo-jajeczną zalewamy ziemniaki i mięso. Mieszamy do połączenia składników. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni, z termoobiegiem przez 30 minut.