Do góry

Dania główne Przepis na:

Młode ziemniaki zapiekane z kiełbasą i boczkiem

Młode ziemniaki zapiekane z kiełbasą i boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9402

Dodano:

Odsłon: 25622

Cieszmy się młodymi ziemniakami póki są:). Do ziemniaków dobrałam dziś ciężkie dodatki - boczek i kiełbasę, nie potrzeba więc tu niczego więcej, no może poza szklanką zimnej maślanki:).

Składniki

  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 250g wędzonego boczku
  • 300g kiełbasy
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 jajka L
  • 200ml śmietany 18%
  • sól, pieprz
  • świeży koperek do posiekania
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki skrobiemy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Boczek i kiełbasę kroimy, podsmażamy na rozgrzanej patelni bez dodatkowego tłuszczu.

  2. Jajka mieszamy ze śmietaną, dodajemy posiekany szczypior, sól i pieprz.

  3. Masą śmietanowo-jajeczną zalewamy ziemniaki i mięso. Mieszamy do połączenia składników. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni, z termoobiegiem przez 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń