Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cieszmy się młodymi ziemniakami póki są:). Do ziemniaków dobrałam dziś ciężkie dodatki - boczek i kiełbasę, nie potrzeba więc tu niczego więcej, no może poza szklanką zimnej maślanki:).
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 365
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1427
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5579
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 258
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 365
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1427
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5579
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 258
Składniki
Ziemniaki skrobiemy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Boczek i kiełbasę kroimy, podsmażamy na rozgrzanej patelni bez dodatkowego tłuszczu.
Jajka mieszamy ze śmietaną, dodajemy posiekany szczypior, sól i pieprz.
Masą śmietanowo-jajeczną zalewamy ziemniaki i mięso. Mieszamy do połączenia składników. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni, z termoobiegiem przez 30 minut.