Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można przygotowywać je na kilka sposobów, różnią się też nadzieniem.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1848
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8407
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 783
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254027
Polecam.
Odsłon: 1503
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1848
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8407
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 783
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254027
Polecam.
Odsłon: 1503
Składniki
Wszystkie składniki ciasta (mąkę, jajka, mleko, wodę, sól, cukier) dokładnie wymieszaj unikając grudek. Odstaw na 10 min. Po tym czasie smaż na średnio rozgrzanej patelni do naleśników lub innej dużej z powłoką nieprzywierającą. Patelnie natłuszczaj od czasu do czasu przy pomocy pędzelka lub kawałka ręcznika papierowego zamoczonego w oleju. Smaż niezbyt cienkie naleśniki, aż się lekko zarumienią z obu stron. Aby przygotować farsz, na początku pokrój cebulę w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć cebulę. Smaż, aż się lekko zarumieni oraz zmięknie. Do miski przeciśnij ziemniaki przez praskę lub dokładnie utłucz. Dodaj twaróg oraz cebulę i wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem i dodaj drobno posiekany koperek. Dokładnie wymieszaj. Na każdego naleśnika nałóż 2-3 łyżki farszu. Zwiń w trójkąt lub kopertę. Tak przygotowane naleśniki obsmaż na maśle z obu stron aby się zarumieniły. Wierzchnią stronę posyp żółtym serem i pod przykryciem potrzymaj aż ser się roztopi. Gotowe!!!