Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne delikatne danie jednogarnkowe.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1108
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 932
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1213
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1108
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 932
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1213
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
Składniki
W dużym rondlu obsmażamy na maśle i oleju pałki z kurczaka na złoty kolor, solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny następnie, dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, seler naciowy, cebulę, czosnek, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, bazylia i oregano, dokładnie mieszamy i chwilę razem dusimy. Pomidory parzymy, obieramy z skóry i kroimy w duże kawałki, większą połowę dodajemy do mięsa i warzyw, dosypujemy, wegetę, sok z cytryny, oraz cukier, przykrywamy i dusimy co jakiś czas mieszając ok 20 minut.
Po tym czasie warzywa powinny się zmienić w aromatyczny sos, do którego dorzucamy resztę pomidorów i gniazdka makaronu i odrobinę słodkiej śmietany, delikatnie mieszamy, gotujemy jakieś 2 minuty, przykrywamy, wyłączamy gaz i pozostawimy na 10 minut, by makaron napuchł, a nie rozgotował się.