Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne delikatne danie jednogarnkowe.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 620
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2028
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4019
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3955
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 620
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2028
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4019
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3955
Składniki
W dużym rondlu obsmażamy na maśle i oleju pałki z kurczaka na złoty kolor, solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny następnie, dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, seler naciowy, cebulę, czosnek, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, bazylia i oregano, dokładnie mieszamy i chwilę razem dusimy. Pomidory parzymy, obieramy z skóry i kroimy w duże kawałki, większą połowę dodajemy do mięsa i warzyw, dosypujemy, wegetę, sok z cytryny, oraz cukier, przykrywamy i dusimy co jakiś czas mieszając ok 20 minut.
Po tym czasie warzywa powinny się zmienić w aromatyczny sos, do którego dorzucamy resztę pomidorów i gniazdka makaronu i odrobinę słodkiej śmietany, delikatnie mieszamy, gotujemy jakieś 2 minuty, przykrywamy, wyłączamy gaz i pozostawimy na 10 minut, by makaron napuchł, a nie rozgotował się.