Do góry

Dania główne Przepis na:

Mój włoski kociołek

Mój włoski kociołek

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3635

Dodano:

Odsłon: 4551

Aromatyczne delikatne danie jednogarnkowe.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W dużym rondlu obsmażamy na maśle i oleju pałki z kurczaka na złoty kolor, solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny następnie, dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, seler naciowy, cebulę, czosnek, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, bazylia i oregano, dokładnie mieszamy i chwilę razem dusimy. Pomidory parzymy, obieramy z skóry i kroimy w duże kawałki, większą połowę dodajemy do mięsa i warzyw, dosypujemy, wegetę, sok z cytryny, oraz cukier, przykrywamy i dusimy co jakiś czas mieszając ok 20 minut.

  2. Po tym czasie warzywa powinny się zmienić w aromatyczny sos, do którego dorzucamy resztę pomidorów i gniazdka makaronu i odrobinę słodkiej śmietany, delikatnie mieszamy, gotujemy jakieś 2 minuty, przykrywamy, wyłączamy gaz i pozostawimy na 10 minut, by makaron napuchł, a nie rozgotował się.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 04 grudnia 2013 Super jedzonko . Małym nakładem pracy , samo zdrowie na talerzu . Zabieram do wykorzystania.

15 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń