Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mokhrakula pyszne danie z Gruzji; robiłam je już kilka razy. Polecam bo nie dość że szybkie to smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Smażyłam na patelni 18cm i robiłam z połowy porcji
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414687
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2382
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414687
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2382
Składniki
W misce ubijamy jajka z sola i cukrem. Dodajemy wodę, śmietanę i mieszamy; stopniowo dodając mąkę i sodę.
Mozzarellę, pomidora kroimy w kostkę siekamy cebulkę, ziemniaka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa dodajemy do ciasta. Na koniec dodajemy olej, paprykę i jeszcze raz wszystko mieszamy.
Wylewamy ciasto na rozgrzaną patelnie z odrobina oleju, i smażymy na małym ogniu przez 15 minut. Delikatnie odwracamy i smażymy kolejne 5min.