Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mokhrakula pyszne danie z Gruzji; robiłam je już kilka razy. Polecam bo nie dość że szybkie to smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Smażyłam na patelni 18cm i robiłam z połowy porcji
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3646
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 312
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3646
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 312
Składniki
W misce ubijamy jajka z sola i cukrem. Dodajemy wodę, śmietanę i mieszamy; stopniowo dodając mąkę i sodę.
Mozzarellę, pomidora kroimy w kostkę siekamy cebulkę, ziemniaka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa dodajemy do ciasta. Na koniec dodajemy olej, paprykę i jeszcze raz wszystko mieszamy.
Wylewamy ciasto na rozgrzaną patelnie z odrobina oleju, i smażymy na małym ogniu przez 15 minut. Delikatnie odwracamy i smażymy kolejne 5min.