Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Morszczuk z piekarnika, czyli zdrowo i szybko. Tak więc dziś polecam, przepis na proste i bardzo smaczne danie z morszczukiem w roli głównej. Więcej na blogu.
• Do naczynia żaroodpornego wkładamy: pokrojoną cebulę, pokrojone na pół pomidory koktajlowe, puszkę krojonych pomidorów oraz przeciśnięty przez prasę czosnek
• Następnie dodajemy: dwie łyżki oleju, kilka listków natki pietruszki, łyżeczkę suszonego tymianku, sól oraz pieprz
• Całość mieszamy i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 20 minut
• Po upieczeniu do całości dodajemy opłukaną oraz osuszoną fasolę z puszki
• Filety z morszczuka: opłukujemy, osuszamy, skrapiamy olejem, sokiem z cytryny a na koniec doprawiamy solą, pieprzem i połową łyżeczki suszonego tymianku
• Rybę kładziemy na pomidorach z fasolą a na niej łyżkę podpieczonych pomidorów
• Tak przygotowaną rybę pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 200°C
• Jeśli pomidory lub ryba puści za dużo wody w trakcie pieczenia to możemy ją odlać
• Danie dekorujemy listkami natki pietruszki i podajemy z bagietką lub innym pieczywem
Delikatne, smaczne danie, które zachwyci Wasze podniebienia.
Odsłon: 954
Letnia focaccia to pieczywo w stylu włoskim, które charakteryzuje się wyjątko...
Odsłon: 2053
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 265
Letnia focaccia to pieczywo w stylu włoskim, które charakteryzuje się wyjątko...
Odsłon: 2053
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 265
Składniki
• Do naczynia żaroodpornego wkładamy: pokrojoną cebulę, pokrojone na pół pomidory koktajlowe, puszkę krojonych pomidorów oraz przeciśnięty przez prasę czosnek • Następnie dodajemy: dwie łyżki oleju, kilka listków natki pietruszki, łyżeczkę suszonego tymianku, sól oraz pieprz • Całość mieszamy i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 20 minut • Po upieczeniu do całości dodajemy opłukaną oraz osuszoną fasolę z puszki
• Filety z morszczuka: opłukujemy, osuszamy, skrapiamy olejem, sokiem z cytryny a na koniec doprawiamy solą, pieprzem i połową łyżeczki suszonego tymianku • Rybę kładziemy na pomidorach z fasolą a na niej łyżkę podpieczonych pomidorów • Tak przygotowaną rybę pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 200°C • Jeśli pomidory lub ryba puści za dużo wody w trakcie pieczenia to możemy ją odlać • Danie dekorujemy listkami natki pietruszki i podajemy z bagietką lub innym pieczywem
Przepisy Dania główne
Dania główne
Aromatyczne Włoskie bolognese
Dania główne
Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną i warzywami
Dania główne
Filet z indyka nadziewany
Dania główne
Bitka z karczku, ziemniaki i surówka z pekińskiej kapusty.
Aromatyczne Włoskie bolognese
Pyszne spaghetti bolognese prosto ze stolicy jedzenia -Rzymu Obiad dla 4 osób...
Odsłon: 100
Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną i warzywami
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 265