Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Morszczuk z piekarnika, czyli zdrowo i szybko. Tak więc dziś polecam, przepis na proste i bardzo smaczne danie z morszczukiem w roli głównej. Więcej na blogu.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 589
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 76
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1418
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3909
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 484
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 589
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 76
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1418
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3909
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 484
Składniki
• Do naczynia żaroodpornego wkładamy: pokrojoną cebulę, pokrojone na pół pomidory koktajlowe, puszkę krojonych pomidorów oraz przeciśnięty przez prasę czosnek • Następnie dodajemy: dwie łyżki oleju, kilka listków natki pietruszki, łyżeczkę suszonego tymianku, sól oraz pieprz • Całość mieszamy i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 20 minut • Po upieczeniu do całości dodajemy opłukaną oraz osuszoną fasolę z puszki
• Filety z morszczuka: opłukujemy, osuszamy, skrapiamy olejem, sokiem z cytryny a na koniec doprawiamy solą, pieprzem i połową łyżeczki suszonego tymianku • Rybę kładziemy na pomidorach z fasolą a na niej łyżkę podpieczonych pomidorów • Tak przygotowaną rybę pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 200°C • Jeśli pomidory lub ryba puści za dużo wody w trakcie pieczenia to możemy ją odlać • Danie dekorujemy listkami natki pietruszki i podajemy z bagietką lub innym pieczywem