Do góry

Dania główne Przepis na:

Morszczuk z warzywami

Morszczuk z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4879

Dodano:

Odsłon: 3749

Ciekawy pomysł na zdrowy obiad. W roli głównej soczysta i chrupiąca ryba, która doskonale komponuje się z warzywami i z sosem pomidorowym.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Morszczuk z warzywami

Przygotowanie

  1. Obrać czosnek i przecisnąć przez praskę.
    Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
    Marchew obrać i pokroić w kostkę.
    Papryki umyć, wyciąć gniazda i pokroić w kostkę.
    Cebulę również umyć i pokroić w kostkę.

  2. W garnku rozgrzać olej, podsmażyć cebulkę i czosnek, następnie dołożyć ziele angielskie i liść laurowy. Dodać marchew i paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem. Po ok. 10 minutach dodajemy cukinię i zalewamy passatą pomidorową. Całość gotujemy do miękkości warzyw, uważać, aby ich nie rozgotować. W razie potrzeby doprawić.

  3. Ryż gotujemy według opisu na opakowaniu

  4. W międzyczasie przyprawiamy rybę i pokrapiamy sokiem z cytryny. Następnie obtaczamy w mącę z obydwóch stron i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

  5. Gotową rybę posypujemy posiekanym koperkiem, podajemy z gotowym sosem warzywnym i ryżem.

  6. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń