Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na zdrowy obiad. W roli głównej soczysta i chrupiąca ryba, która doskonale komponuje się z warzywami i z sosem pomidorowym.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5661
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 950
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35294
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 104
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5661
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 950
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35294
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 104
Składniki
Obrać czosnek i przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Marchew obrać i pokroić w kostkę. Papryki umyć, wyciąć gniazda i pokroić w kostkę. Cebulę również umyć i pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać olej, podsmażyć cebulkę i czosnek, następnie dołożyć ziele angielskie i liść laurowy. Dodać marchew i paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem. Po ok. 10 minutach dodajemy cukinię i zalewamy passatą pomidorową. Całość gotujemy do miękkości warzyw, uważać, aby ich nie rozgotować. W razie potrzeby doprawić.
Ryż gotujemy według opisu na opakowaniu
W międzyczasie przyprawiamy rybę i pokrapiamy sokiem z cytryny. Następnie obtaczamy w mącę z obydwóch stron i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Gotową rybę posypujemy posiekanym koperkiem, podajemy z gotowym sosem warzywnym i ryżem.
Smacznego :)