Do góry

Dania główne Przepis na:

Morszczuk z ziemniakami posypanymi koperkiem i surówką z białej rzodkwi, selera, jabłka i marchewki

Morszczuk z ziemniakami posypanymi koperkiem i surówką z białej rzodkwi, selera, jabłka i marchewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 56

Dodano:

Odsłon: 397

Prosty obiad na weekend

Składniki

  • ziemniaki 1/2 kg
  • morszczuk 2-3 szt
  • koperek
  • surówka z rzodkwi z marchewką, jabłkiem i selerem
  • sól, pieprz
  • przyprawa do ryby
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę rozmrozić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Troszkę posolić, popieprzyć lub użyć posypki do ryby. Wstawić na trochę do lodówki.
    W garnku z zimną wodą ugotować ziemniaki. Gdy ziemniaki zaczną się gotować, wyjąć rybę, oprószyć ją lekko mąką i zacząć smażyć na oleju rzepakowym bądź kokosowym bezzapachowym, ewentualnie na maśle klarowanym.
    Ziemniaki odsączamy z wody. Nakładamy na talerze z rybką i surówką. Posypujemy koperkiem. Wołamy rodzinę na obiad :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń