Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze kotlety z mortadeli wzbogaciłam o żółty ser, takie kotlety robiła moja mama tylko bez sera, danie to często figuruje w naszym jadłospisie. Chciałam powrócić do smaków z dzieciństwa i wzbogacić to danie o żółty ser.
nóż, miski, patelnia, widelec,
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Mortadelę obieramy ze skóry, kroimy w grubsze plastry. Na jednym plastrze układamy plasterki sera, na ser nakładamy drugi plaster mortadeli. Tak przygotowane kotlety wkładamy do rozbełtanego jajka z odrobiną soli, pieprzu i mleka, następnie panierujemy w bułce tartej z dodatkiem mąki . Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i ulubionymi dodatkami.
Przygotowanie mortadeli.
Mortadela przygotowana do smażenia.