Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze kotlety z mortadeli wzbogaciłam o żółty ser, takie kotlety robiła moja mama tylko bez sera, danie to często figuruje w naszym jadłospisie. Chciałam powrócić do smaków z dzieciństwa i wzbogacić to danie o żółty ser.
nóż, miski, patelnia, widelec,
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 375
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7338
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13411
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 375
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7338
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13411
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Składniki
Mortadelę obieramy ze skóry, kroimy w grubsze plastry. Na jednym plastrze układamy plasterki sera, na ser nakładamy drugi plaster mortadeli. Tak przygotowane kotlety wkładamy do rozbełtanego jajka z odrobiną soli, pieprzu i mleka, następnie panierujemy w bułce tartej z dodatkiem mąki . Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i ulubionymi dodatkami.
Przygotowanie mortadeli.
Mortadela przygotowana do smażenia.