Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inny pomysł na mortadele.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1584
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 456
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1584
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 456
Składniki
Mortadele kroimy w plastry. Jajko mieszamy z solą i odrobiną wody. Panierujemy kawałki mortadeli w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy przewrócimy na drugą stronę, to na usmażone miejsce kładziemy ser. Przykrywamy przykrywką i czekamy, aż kiełbasa od spodu się przyrumieni, a ser się rozpuści.