Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inny pomysł na mortadele.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 125
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1226
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 211
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 125
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1226
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 211
Składniki
Mortadele kroimy w plastry. Jajko mieszamy z solą i odrobiną wody. Panierujemy kawałki mortadeli w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy przewrócimy na drugą stronę, to na usmażone miejsce kładziemy ser. Przykrywamy przykrywką i czekamy, aż kiełbasa od spodu się przyrumieni, a ser się rozpuści.