Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inny pomysł na mortadele.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 251
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2223
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 977
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 251
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2223
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 977
Składniki
Mortadele kroimy w plastry. Jajko mieszamy z solą i odrobiną wody. Panierujemy kawałki mortadeli w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy przewrócimy na drugą stronę, to na usmażone miejsce kładziemy ser. Przykrywamy przykrywką i czekamy, aż kiełbasa od spodu się przyrumieni, a ser się rozpuści.