Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inny pomysł na mortadele.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7594
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2655
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7594
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2655
Składniki
Mortadele kroimy w plastry. Jajko mieszamy z solą i odrobiną wody. Panierujemy kawałki mortadeli w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy przewrócimy na drugą stronę, to na usmażone miejsce kładziemy ser. Przykrywamy przykrywką i czekamy, aż kiełbasa od spodu się przyrumieni, a ser się rozpuści.