Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab nadziewany na kolorowo ogórkami konserwowymi i salami. Cos dla oka i podniebienia, smaczny zarówno na cieplo jak i na zimno.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11148
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3850
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11148
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3850
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Składniki
Poniewaz mój kawalek mial 20 cm dlugosci , szpikowalam go z dwóch stron, aby mozaika wyszla w miare równomierna. W tym celu pokroilam ogórki i salami na paski 1cm x 1 cm o dlugosci 10 cm. Najpierw z jednej strony wydrazylam ostrym waskilm nozem male dziurki, w które wsadzalam na zmiane salami i ogórki, potem tak samo zrobilam z drugiej strony. Schab doprawilam przyprawami i odatawilam do lodówki na kilka godzin. Pieklam razem z pokrojona cebula i kilkoma zabkami czosnku w temp. 160° C. polewajac wlasnym sosem od czasu do czasu. Na 2 -kilogramowy kawalek potrzebowalam ok 2,5 godziny.
Smakuje zarówno na cieplo we wlasnym sosie, jak i na zimno.