Do góry

Dania główne Przepis na:

Mozaikowo nadziewany schab

Mozaikowo nadziewany schab

Autor:

Przepisów i artykułów: 346 Ocena: 6637

Dodano:

Odsłon: 28143

Schab nadziewany na kolorowo ogórkami konserwowymi i salami. Cos dla oka i podniebienia, smaczny zarówno na cieplo jak i na zimno.

Składniki

  • schab
  • kilka ogórków konserwowych
  • salami lub inna twarda kiełbasa
  • cebula
  • czosnek
  • majeranek
  • sól, pieprz
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Mozaikowo nadziewany schab

Przygotowanie

  1. Poniewaz mój kawalek mial 20 cm dlugosci , szpikowalam go z dwóch stron, aby mozaika wyszla w miare równomierna.
    W tym celu pokroilam ogórki i salami na paski 1cm x 1 cm o dlugosci 10 cm.
    Najpierw z jednej strony wydrazylam ostrym waskilm nozem male dziurki, w które wsadzalam na zmiane salami i ogórki, potem tak samo zrobilam z drugiej strony.
    Schab doprawilam przyprawami i odatawilam do lodówki na kilka godzin.
    Pieklam razem z pokrojona cebula i kilkoma zabkami czosnku w temp. 160° C. polewajac wlasnym sosem od czasu do czasu.
    Na 2 -kilogramowy kawalek potrzebowalam ok 2,5 godziny.

  2. Smakuje zarówno na cieplo we wlasnym sosie, jak i na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 11 czerwca 2014 Wspaniały, widać że się napracowałaś, ale efekt powalający.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aaasikkk 08 czerwca 2014 Piękny ten schab! I innowacja w stosunku do standardowego, napychanego śliwką czy morelą. Pomysł rewelacyjny!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 08 czerwca 2014 Cudny schabik. Wygląda i pewnie smakuje wyśmienicie :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lidka5x5 08 czerwca 2014 Fajny i na pewno smakowity,kolorowy schabik.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 07 czerwca 2014 świetny pomysł,inny smak schabu niż tradycyjnego:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

patros 07 czerwca 2014 Genialny pomysł, a wygląd po prostu powala. Smak pewnie też.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń