Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10855
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3496
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2570
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10855
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3496
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2570
Składniki
Cukinię obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o niewielkich oczkach, lekko osolić, odczekać chwilę a następnie odcisnąć rękoma nadmiar wody. Marchew, cebulę obieramy, ścieramy na tej samej tarce na której ścieraliśmy cukinię. Koperek, szczypiorek drobno siekamy, ser feta kruszymy i dodajemy do cukinii. Do przygotowanej masy dodajemy jajka i mąkę, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Pamiętajmy, aby z solą uważać gdyż feta jest słona. Na patelni rozgrzewamy olej (u mnie olej kokosowy). Przy pomocy łyżki kładziemy niewielkie porcje masy i formujemy okrągłe placuszki. Smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Usmażone placuszki przekładamy na chwilę na papierowy ręcznik kuchenny, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
więcej przepisów na moim blogu:https://kazimierzdieta.wordpress.com/