Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 1378
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70371
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 242
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 1378
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70371
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 242
Składniki
Cukinię obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o niewielkich oczkach, lekko osolić, odczekać chwilę a następnie odcisnąć rękoma nadmiar wody. Marchew, cebulę obieramy, ścieramy na tej samej tarce na której ścieraliśmy cukinię. Koperek, szczypiorek drobno siekamy, ser feta kruszymy i dodajemy do cukinii. Do przygotowanej masy dodajemy jajka i mąkę, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Pamiętajmy, aby z solą uważać gdyż feta jest słona. Na patelni rozgrzewamy olej (u mnie olej kokosowy). Przy pomocy łyżki kładziemy niewielkie porcje masy i formujemy okrągłe placuszki. Smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Usmażone placuszki przekładamy na chwilę na papierowy ręcznik kuchenny, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
więcej przepisów na moim blogu:https://kazimierzdieta.wordpress.com/