Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1743
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8289
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 720
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252853
Polecam.
Odsłon: 1386
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1743
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8289
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 720
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252853
Polecam.
Odsłon: 1386
Składniki
Cukinię obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o niewielkich oczkach, lekko osolić, odczekać chwilę a następnie odcisnąć rękoma nadmiar wody. Marchew, cebulę obieramy, ścieramy na tej samej tarce na której ścieraliśmy cukinię. Koperek, szczypiorek drobno siekamy, ser feta kruszymy i dodajemy do cukinii. Do przygotowanej masy dodajemy jajka i mąkę, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Pamiętajmy, aby z solą uważać gdyż feta jest słona. Na patelni rozgrzewamy olej (u mnie olej kokosowy). Przy pomocy łyżki kładziemy niewielkie porcje masy i formujemy okrągłe placuszki. Smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Usmażone placuszki przekładamy na chwilę na papierowy ręcznik kuchenny, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
więcej przepisów na moim blogu:https://kazimierzdieta.wordpress.com/