Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiając się kolejny raz nad obiadem zauroczyły mnie takie właśnie muffiny z bloga "mojekucharzenie" . Trochę zmieniłam przepis i wykorzystałam to co akurat było w lodówce. Podałam je z czosnkowymi frytkami i surówką z kiszonej kapusty, bardzo nam smakowało.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2738
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3184
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2738
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3184
Składniki
Piersi kroimy na połowę i rozbijamy tłuczkiem, ja miałam 3 małe piersi i polędwiczkę. Foremkę na babeczki posmarowałam delikatnie tłuszczem i posypałam bułką tartą. Nasze rozbite mięsko układamy w foremce, obsypujemy solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Na dno kładziemy trochę sera tartego. Następnie układamy pieczarki, kukurydzę i żółtą paprykę. Na sam koniec kładziemy plaster sera mozzarella, zamykamy nasze muffiny, smarujemy odrobiną oleju.
Wstawiamy do piekarnika na godzinę i pieczemy w 180 stopniach. Do muffin ja zrobiłam czosnkowe frytki, czyli 3 ziemniaki duże pokroiłam w słupki, w 2 łyżkach oleju wymieszałam zmiażdżony czosnek i odrobinę ostrej papryki. Na blaszkę wyłożyłam umyte i osuszone ziemniaki i posmarowałam je olejem. Wstawiłam razem z muffinami do piekarnika i piekłam godzinę.