Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiając się kolejny raz nad obiadem zauroczyły mnie takie właśnie muffiny z bloga "mojekucharzenie" . Trochę zmieniłam przepis i wykorzystałam to co akurat było w lodówce. Podałam je z czosnkowymi frytkami i surówką z kiszonej kapusty, bardzo nam smakowało.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3006
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 260
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3006
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 260
Składniki
Piersi kroimy na połowę i rozbijamy tłuczkiem, ja miałam 3 małe piersi i polędwiczkę. Foremkę na babeczki posmarowałam delikatnie tłuszczem i posypałam bułką tartą. Nasze rozbite mięsko układamy w foremce, obsypujemy solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Na dno kładziemy trochę sera tartego. Następnie układamy pieczarki, kukurydzę i żółtą paprykę. Na sam koniec kładziemy plaster sera mozzarella, zamykamy nasze muffiny, smarujemy odrobiną oleju.
Wstawiamy do piekarnika na godzinę i pieczemy w 180 stopniach. Do muffin ja zrobiłam czosnkowe frytki, czyli 3 ziemniaki duże pokroiłam w słupki, w 2 łyżkach oleju wymieszałam zmiażdżony czosnek i odrobinę ostrej papryki. Na blaszkę wyłożyłam umyte i osuszone ziemniaki i posmarowałam je olejem. Wstawiłam razem z muffinami do piekarnika i piekłam godzinę.