Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawe danie na niedzielny obiadek i dla gosci
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5225
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5026
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1273
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5225
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5026
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1273
Składniki
1. mięs umyć, zmielić razem z cebulą i czosnkiem, dodać bułkę, jajka, przyprawy, wyrobić 2. pieczarki umyć, pokroić w drobną kostkę, cebule podsmażyć, dodać pieczarki, usmażyć, przyprawić na dość ostro, 3. kalafiora ugotować, 4. 2 jajka wbić do miski, dodać majonez, śmietanę, ser, sól i pieprz, dobrze wymieszać, 5. małe miseczki lub filiżanki wypłukać wodą, nałożyć czubatą łyżkę mięsa,wyrównać, w środku zrobić zagłębienie, włożyć różyczkę kalafiora,, na to łyżkę pieczarek, całość zalewamy masa jajeczno-serową, 6. piec w nagrzanym do 200 st piekarniku, ok 20-25 min, podawać na gorąco smacznego