Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne mule w pikantnym sosie pomidorowym z papryczkami chilli – samo zdrowie. Polecam!
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1543
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27681
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3502
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4597
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1543
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27681
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3502
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4597
Składniki
W większym rondlu rozgrzej na średnim ogniu olej, wrzuć cebulę, czosnek i chilli, po czym smaż do zeszklenia cebuli. Następnie dodaj pomidory, wymieszaj i gotuj sos przez pięć minut.
Dodaj małże i białe wino i dokładnie wymieszaj. Przykryj garnek i gotuj całość przez 5 minut, potrząsając rondlem od czasu do czasu aby mule równomiernie się podgrzewały.
Wsyp posiekaną natkę pietruszki, dopraw solą jeżeli to konieczne, a następnie podawaj z sosem wraz z grzankami.