Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne mule w pikantnym sosie pomidorowym z papryczkami chilli – samo zdrowie. Polecam!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1472
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1652
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1472
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1652
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Składniki
W większym rondlu rozgrzej na średnim ogniu olej, wrzuć cebulę, czosnek i chilli, po czym smaż do zeszklenia cebuli. Następnie dodaj pomidory, wymieszaj i gotuj sos przez pięć minut.
Dodaj małże i białe wino i dokładnie wymieszaj. Przykryj garnek i gotuj całość przez 5 minut, potrząsając rondlem od czasu do czasu aby mule równomiernie się podgrzewały.
Wsyp posiekaną natkę pietruszki, dopraw solą jeżeli to konieczne, a następnie podawaj z sosem wraz z grzankami.