Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Magdy Gessler.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3642
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4559
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3642
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4559
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Składniki
Sos cydrowy: Do garnka wlałem trochę wody i śmietanę. Dodałem drobno poszatkowany por i wlałem cydr. Gotowałem przez około 2 minuty, dodałem pieczone jabłka, zmiksowałem wszystko blenderem. Sos beszamelowy: Garnek ustawiłem na ogniu. Do garnka dodałem masło, mąkę, mieszałem do całkowitego rozpuszczenia się składników. Cały czas mieszając dolewałem po trochu mleka a na koniec wrzuciłem pokrojony ser camembert. Doprawiłem solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową do smaku. Oba sosy połączyłem ze sobą tzn. do gęstego sosu dodałem rzadki. Do przygotowanego sosu wrzuciłem wyczyszczone mule i gotowałem pod przykryciem przez około 5 minut. Podczas gotowania potrząsamy garnkiem, tak by wszystkie mule się otworzyły. Mule, które się nie otworzyły należy wyrzucić. Na półmisek wyłożyłem mule, polałem obficie sosem i posypałem pokrojoną natką pietruszki. Podałem ze świeżą, chrupiącą bagietką.