Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coraz częściej Polacy sięgają po owoce morza, głównie krewetki. Oczywiście, że są pyszne, jednak istnieją niezliczone rodzaje przysmaków np. nasze ukochane przegrzebki czy też mule. Te ostatnie są niezwykle aromatyczne, a dodatki do nich mogą być różne. Tym razem proponujemy wersję z warzywami. To dopiero uczta dla podniebienia.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1540
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27678
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3486
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4590
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1540
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27678
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3486
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4590
Składniki
Cebule siekamy. Szklimy na rozgrzanym maśle. Po kolei dodajemy pokrojoną marchew, seler naciowy, pokrojone pomidory (uprzednio sparzone i obrane ze skórki), pokrojone pieczarki. Dusimy pod przykryciem przez 20 minut. Wlewamy wino, sok pomidorowy, zagotowujemy. Wrzucamy różyczki kalafiora, pokrojoną paprykę. Przykrywamy naczynie, chwilę dusimy. Dodajemy mule, wraz z wodą, która doda smaku naszej potrawie. Ponownie przykrywamy naczynie i dusimy do momentu, kiedy muszle się otworzą. Te które nie, usuwamy. Całość posypujemy świeżą natką pietruszki.