Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2329 Ocena: 51784
Dodano: 26.03.2020
Odsłon: 637
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Cebule siekamy. Szklimy na rozgrzanym maśle. Po kolei dodajemy pokrojoną marchew, seler naciowy, pokrojone pomidory (uprzednio sparzone i obrane ze skórki), pokrojone pieczarki. Dusimy pod przykryciem przez 20 minut.
Wlewamy wino, sok pomidorowy, zagotowujemy.
Wrzucamy różyczki kalafiora, pokrojoną paprykę. Przykrywamy naczynie, chwilę dusimy.
Dodajemy mule, wraz z wodą, która doda smaku naszej potrawie.
Ponownie przykrywamy naczynie i dusimy do momentu, kiedy muszle się otworzą. Te które nie, usuwamy.
Całość posypujemy świeżą natką pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Puma654 30 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Przepis super,ale jak dla mnie to bez kalafiora.2 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 27 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)2 Kto głosował? | Odpowiedz