Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coraz częściej Polacy sięgają po owoce morza, głównie krewetki. Oczywiście, że są pyszne, jednak istnieją niezliczone rodzaje przysmaków np. nasze ukochane przegrzebki czy też mule. Te ostatnie są niezwykle aromatyczne, a dodatki do nich mogą być różne. Tym razem proponujemy wersję z warzywami. To dopiero uczta dla podniebienia.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 593
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 390
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15071
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1824
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 593
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 390
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15071
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1824
Składniki
Cebule siekamy. Szklimy na rozgrzanym maśle. Po kolei dodajemy pokrojoną marchew, seler naciowy, pokrojone pomidory (uprzednio sparzone i obrane ze skórki), pokrojone pieczarki. Dusimy pod przykryciem przez 20 minut. Wlewamy wino, sok pomidorowy, zagotowujemy. Wrzucamy różyczki kalafiora, pokrojoną paprykę. Przykrywamy naczynie, chwilę dusimy. Dodajemy mule, wraz z wodą, która doda smaku naszej potrawie. Ponownie przykrywamy naczynie i dusimy do momentu, kiedy muszle się otworzą. Te które nie, usuwamy. Całość posypujemy świeżą natką pietruszki.