Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania makaronowe to sprawdzony sposób na pyszny posiłek. Tym razem przepis na zapiekane muszle nadziewane kurczakiem i brokułami z sosem pomidorowym.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 261
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4975
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4844
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 261
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4975
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4844
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Składniki
Sos pomidorowy: Smażymy posiekaną czerwoną cebulę. Czosnek dodajemy do cebuli i smażymy około minuty. Zalewamy winem i gotujemy jeszcze przez około 2 minuty. Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, brązowy cukier, kostkę bulionową, sól, pieprz i gotujemy około 20 minut, aż sos pomidorowy zgęstnieje.
Muszle gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i układamy każdą oddzielnie. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie al dente. Następnie odcedzamy i dzielimy na mniejsze części. Cebulę siekamy podsmażamy na złoty kolor. Do dużej miski wrzucamy ugotowanego lub upieczonego kurczaka, ugotowanego brokuła, podsmażoną cebulę, posiekany czosnek, pół szklanki sosu pomidorowego, sól, pieprz, a następnie rozdrabniamy widelcem i mieszamy całość. Powstałym farszem nadziewamy muszle makaronowe. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy sos pomidorowy i układamy muszle na sosie. Posypujemy startym serem, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 20 minut. Następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 5-10 minut. Posypujemy świeżą bazylią i gotowe.