Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 49
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 91
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 66
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 49
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 91
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 66
Składniki
Szafran zaparzyłem podgrzanym winem, wymieszałem z masłem. Łososia pokroiłem w kostkę, oprószyłem mąką i podsmażyłem na oliwie. Dodałem pokrojone pomidory, posiekany czosnek, wino z szafranem i śmietanę. Gotowałem kilka minut. Do płaskiego żaroodpornego naczynia wlałem sos pomidorowy. Włożyłem odcedzone muszle, każdą napełniłem nadzieniem z łososia. Posypałem parmezanem, zapiekałem w temperaturze 220 stopni C., aż cały ser się rozpuścił.