Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 214
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3191
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 977
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 824
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 214
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3191
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 977
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 824
Składniki
Szafran zaparzyłem podgrzanym winem, wymieszałem z masłem. Łososia pokroiłem w kostkę, oprószyłem mąką i podsmażyłem na oliwie. Dodałem pokrojone pomidory, posiekany czosnek, wino z szafranem i śmietanę. Gotowałem kilka minut. Do płaskiego żaroodpornego naczynia wlałem sos pomidorowy. Włożyłem odcedzone muszle, każdą napełniłem nadzieniem z łososia. Posypałem parmezanem, zapiekałem w temperaturze 220 stopni C., aż cały ser się rozpuścił.