Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni wegetariańskiej. Nadzienie to burak, kasza jaglana, por i wiele przypraw.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25794
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2849
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1348
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25794
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2849
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1348
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Buraka obieramy, kroimy na kawałeczki i gotujemy do miękkości. Pora kroimy w krążki i również gotujemy, chwilkę. Nie dopuśćmy, aby się rozgotował. Ugotowaną kaszę jaglaną wraz z ugotowanymi warzywami, miksujemy blenderem. Wgniatamy ząbek czosnku, dodajemy przyprawy oraz oliwkę z oliwek. Nadzieniem wypełniamy makaronowe muszle. Posypujemy serem żółtym i zapiekamy 5 minut w mikrofalówce. Wierzch posypałam papryką słodką oraz natką pietruszki.