Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-07-2013
Zapiekany makaron z mięsem mielonym, w sosie śmietanowym ze szpinakiem
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 286
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9578
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 5991
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2629
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 286
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9578
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 5991
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2629
Składniki
Makaron wrzucamy do wrzącej się wody i gotujemy al dente. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelnie wrzucamy mięso, cebulę, czosnek, sól i pieprz. Smażymy aż mięso zmieni kolor z różowego/czerwonego, na brązowy. Śmietanę wlewamy go rondla, dodajemy wegetę i szpinak, podgrzewamy. Sos powinien się zredukować i być bardziej kremowym. Muszle nadziewamy mięsem mielonym i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na koniec całość polewamy sosem. Pieczemy 8-10 minut w temperaturze 180stopni. Pod koniec pieczenia można dodać odrobinę sera żółtego na wierzch.