Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-07-2013
Zapiekany makaron z mięsem mielonym, w sosie śmietanowym ze szpinakiem
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21927
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9559
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2098
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4100
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 732
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 370
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21927
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9559
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2098
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4100
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 732
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 370
Składniki
Makaron wrzucamy do wrzącej się wody i gotujemy al dente. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelnie wrzucamy mięso, cebulę, czosnek, sól i pieprz. Smażymy aż mięso zmieni kolor z różowego/czerwonego, na brązowy. Śmietanę wlewamy go rondla, dodajemy wegetę i szpinak, podgrzewamy. Sos powinien się zredukować i być bardziej kremowym. Muszle nadziewamy mięsem mielonym i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na koniec całość polewamy sosem. Pieczemy 8-10 minut w temperaturze 180stopni. Pod koniec pieczenia można dodać odrobinę sera żółtego na wierzch.