Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-07-2013
Zapiekany makaron z mięsem mielonym, w sosie śmietanowym ze szpinakiem
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 421
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1980
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3952
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3859
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 421
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1980
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3952
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3859
Składniki
Makaron wrzucamy do wrzącej się wody i gotujemy al dente. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelnie wrzucamy mięso, cebulę, czosnek, sól i pieprz. Smażymy aż mięso zmieni kolor z różowego/czerwonego, na brązowy. Śmietanę wlewamy go rondla, dodajemy wegetę i szpinak, podgrzewamy. Sos powinien się zredukować i być bardziej kremowym. Muszle nadziewamy mięsem mielonym i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na koniec całość polewamy sosem. Pieczemy 8-10 minut w temperaturze 180stopni. Pod koniec pieczenia można dodać odrobinę sera żółtego na wierzch.