Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-07-2013
Zapiekany makaron z mięsem mielonym, w sosie śmietanowym ze szpinakiem
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Makaron wrzucamy do wrzącej się wody i gotujemy al dente. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelnie wrzucamy mięso, cebulę, czosnek, sól i pieprz. Smażymy aż mięso zmieni kolor z różowego/czerwonego, na brązowy. Śmietanę wlewamy go rondla, dodajemy wegetę i szpinak, podgrzewamy. Sos powinien się zredukować i być bardziej kremowym. Muszle nadziewamy mięsem mielonym i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na koniec całość polewamy sosem. Pieczemy 8-10 minut w temperaturze 180stopni. Pod koniec pieczenia można dodać odrobinę sera żółtego na wierzch.