Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, pełne smaku połówki batatów. Słodkawe, lekko sezamowe danie, idealne na wegetariański obiad. Do podania proponuję delikatny sos jogurtowy.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 795
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8153
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13025
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 366
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 127
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2233
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 795
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8153
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13025
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 366
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 127
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2233
Składniki
Bataty przekroić na pół, posmarować 1 łyżką oleju, ułożyć na blaszce skórką do dołu. Posypać szczyptą soli i pieprzu. Piec w 180°C przez ok. 50 min. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, zeszklić posiekany czosnek, dodać pokrojonego pomidora lub pomidorki, podsmażyć. Dodać curry, zioła i sól do smaku. Wsypać ciecierzycę. Wymieszać składniki na sos. Z upieczonych batatów wydobyć część ze środka, tworząc miejsce na farsz. Środek z batatów dodać na patelnię, wymieszać i podgrzać, aby nadzienie było ciepłe. Bataty wypełnić farszem, przełożyć na talerz. Polać każdą połówkę tahini (po jednej łyżeczce), posypać pietruszką. Podawać z sosem.