Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziane na bogato, chociaż bez mięsa, ale za to z oliwkami, suszonymi pomidorami...zresztą, sami zobaczcie :)
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Składniki
Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Odstawić do wystudzenia najlepiej wysypując go z woreczka.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć drobno pokrojoną w kostkę cebulę i papryki. Suszone pomidory i oliwki również drobno pokroić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wymieszać z ryżem, dodać posiekaną natkę pietruszki i oba keczupy. Wymieszać.
Z papryk odciąć wierzch, wydrążyć gniazda nasienne. Napełnić papryki farszem. Ułożyć w żaroodpornym półmisku, podlać szklanką gorącej wody lub bulionu i zapiekać w 200° przez 40-50 minut. Czas pieczenia zależy też od wielkości papryk. Zalecam przez pierwsze 20 minut piec papryki pod przykryciem.