Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewana pierś z indyka"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2495
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 156
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 179
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2495
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 156
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 179
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Składniki
Mięso umyj i natnij tak, aby powstała kieszeń. Czosnek obierz, dwa ząbki rozetrzyj z solą, pozostały posiekaj. Natrzyj filet w środku i na zewnątrz solą z czosnkiem. Skrop sokiem z cytryny. Zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Miąższ dyni pokrój, a cebulę posiekaj. Całość zrumień na maśle. Dodaj uprzednio namoczoną i odciśniętą bułkę. Wbij jajko. Dodaj posiekany rozmaryn, czosnek i skórkę z cytryny. Przypraw do smaku. Nadzieniem nafaszeruj mięso. Otwór zepnij wykałaczkami. Pieczeń obwiąż nicią i przełóż do brytfanny. Wstaw do piekarnika i piecz godzinę w temperaturze 180° C. Podawaj z ugotowanymi brokułami.Źródło: Na żywo