Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewana pierś z indyka

Nadziewana pierś z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 5

Wypróbowany przepis na "Nadziewana pierś z indyka"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyj i natnij tak, aby powstała kieszeń. Czosnek obierz, dwa ząbki rozetrzyj z solą, pozostały posiekaj. Natrzyj filet w środku i na zewnątrz solą z czosnkiem. Skrop sokiem z cytryny. Zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Miąższ dyni pokrój, a cebulę posiekaj. Całość zrumień na maśle. Dodaj uprzednio namoczoną i odciśniętą bułkę. Wbij jajko. Dodaj posiekany rozmaryn, czosnek i skórkę z cytryny. Przypraw do smaku. Nadzieniem nafaszeruj mięso. Otwór zepnij wykałaczkami. Pieczeń obwiąż nicią i przełóż do brytfanny. Wstaw do piekarnika i piecz godzinę w temperaturze 180° C. Podawaj z ugotowanymi brokułami.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń