Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste, i szybkie danie. Filety z kurczaka nadziewane orzeszkami nerkowca, morelami i mango chutney. Do tego pieczone miodowe marchewki.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164778
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164778
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Składniki
Obrac marchewki, przekroic na pół i pokroic na kawałki. o dl. 4 cm Wymieszac z miodem i olejem rzepakowym i pozostawic na około 10 minut. Tymczasem przygotowac mieso i posolic. Orzechy nerkowca uprazyc bez oleju do złotego koloru, pozostawic do ostygnięcia a nastepnie posiekac. Pokroic morele i dymke. Wymieszac dymke, morele, orzechy nerkowca z mango chutney . Przeciac piersi z kurczaka i posmarowac je nadzieniem z mango, nastepnie zlozyc i spiac wykalaczkami. Ulozyc marchewki na blasze do pieczenia wyłożonej papierem, posypać sola i piec w temp. 180 ° C przez ok. 15 minut. W międzyczasie smazyc filety na oliwie z każdej strony przez ok. 5 minut, przykryc i smazyc jeszcze po 5 minut z kazdej strony.
Przekroic i podawac z pieczona marchewka.