Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 106
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 106
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Składniki
Ugotować osolone ziemniaki, odcedzić, ubić, lekko przestudzić. Ubite ziemniaki ułożyć łyżką na 3/4 dna garnka, w powstałą wolną ćwiartkę wsypać do połowy mąkę ziemniaczaną i uzupełnić pszenną (wejdzie mniej niż po 1 szkl.), następnie wbić 1 jajko. Wyrabiać ciasto ubijakiem do ziemniaków lub ręką.
Podsmażyć cebulę, następnie dodać mięso i podsmażać. Na koniec dodać wyciśnięty czosnek i przyprawy.
Ciasto podzielić na części (ok. 10 porcji), każdą rozpłaszczyć na posypanym mąką blacie, nadziewać farszem, zlepiać brzegi i formułować wałek. Jajko rozkłócić na głębokim talerzu, obtaczać paluchy w nim, a następnie w bułce tartej. Rozgrzać tłuszcz na patelni. Smażyć powoli z 3-4 stron. Można podawać polane sosem z surówką.