Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche inny sposób na kalafiora - w calosci, naszpikowany warzywami, szynka, polany beszamelem i zapiekanym serem. Niezwykłe danie, szybkie, proste i bardzo smaczne.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7826
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 276
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3023
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7826
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 276
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3023
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
Ugotowac kalafiora w calosci. Pokroic cebule i papryke na czastki. Plastry sera zrolowac z szynka i przekroic rolki na pól.
Rozlozyc lekko rózyczki kalafiora i naszpikowac go papryka, cebula i rolkami szynki z serem.
Roztopic maslo w rondelku i dodac make ciagle mieszajac trzepaczka. Zasmazke polac mlekiem i doprawic sola, pieprzem i starta swieza galka muszkatolowa. Gotowac sos na wolnym ogniu az zgestnieje. Nadziewany kalafior polac sosem i posypac mozzarella. Piec w temp. 170° C przez 20 minut.
Podawac na cieplo, dopóki ser jest elastyczny.