Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić idealną panierkę do karpia? Mamy na to sprawdzony sposób. Wystarczy kilka podstawowych składników, tj.: mąka, bułka tarta, sól i pieprz. Przed panierowaniem, karpia należy opłukać, osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Rybę smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Po ściągnięciu z patelni odsączamy ją na talerzu wyścielonym ręcznikiem papierowym. Karp najlepiej smakuje tuż po przyrządzeniu, dlatego z jego przygotowaniem warto się wstrzymać do ostatniej chwili.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10106
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2733
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1856
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 715
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3949
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10106
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2733
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1856
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 715
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3949
Składniki
Wypatroszonego karpia pokrój w równej wielkości dzwonka.
Każdy kawałek ryby skrop sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
Mąkę wymieszaj z bułką tartą. Kawałki ryby obtocz w panierce.
Na patelni rozgrzej olej. Karpia smaż na głębokim, dobrze rozgrzanym tłuszczu (olej powinien skwierczeć podczas smażenia).
Usmażoną rybę przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Odsącz karpia z nadmiaru tłuszczu.
Usmażonego karpia w chrupiącej panierce serwuj do razu po przyrządzeniu.