Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić idealną panierkę do karpia? Mamy na to sprawdzony sposób. Wystarczy kilka podstawowych składników, tj.: mąka, bułka tarta, sól i pieprz. Przed panierowaniem, karpia należy opłukać, osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Rybę smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Po ściągnięciu z patelni odsączamy ją na talerzu wyścielonym ręcznikiem papierowym. Karp najlepiej smakuje tuż po przyrządzeniu, dlatego z jego przygotowaniem warto się wstrzymać do ostatniej chwili.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 230
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 755
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3604
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 743
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 230
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 755
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3604
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 743
Składniki
Wypatroszonego karpia pokrój w równej wielkości dzwonka.
Każdy kawałek ryby skrop sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
Mąkę wymieszaj z bułką tartą. Kawałki ryby obtocz w panierce.
Na patelni rozgrzej olej. Karpia smaż na głębokim, dobrze rozgrzanym tłuszczu (olej powinien skwierczeć podczas smażenia).
Usmażoną rybę przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Odsącz karpia z nadmiaru tłuszczu.
Usmażonego karpia w chrupiącej panierce serwuj do razu po przyrządzeniu.