Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elastyczne i łatwe do rozwałkowania, nawet na cienki placek, ciasto na pierogi i uszka. Sprawdzony przepis, który stosowany jest w mojej rodzinie od lat. Najlepszy przepis. W razie potrzeby można zwiększyć ilość składników.
Przepis dnia
.ciasto bardzo proste do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam do zrobienia każ...
Odsłon: 34321
Zimne nóżki po królewsku to danie, które zawsze króluje na świątecznych stoła...
Odsłon: 11730
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 170
Z podróży kulinarnych Makłowicza- Turcja.
Odsłon: 467
Przepis dnia
.ciasto bardzo proste do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam do zrobienia każ...
Odsłon: 34321
Zimne nóżki po królewsku to danie, które zawsze króluje na świątecznych stoła...
Odsłon: 11730
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 170
Z podróży kulinarnych Makłowicza- Turcja.
Odsłon: 467
Składniki
Do miski przesiać mąkę. W gorącej wodzie rozpuścić sol i dodać do maki mieszając łyżką. Dodać olej i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Po wyrobieni ciasto przykryć folią spożywczą lub ściereczką kuchenną i odłożyć na 30 minut.
Kiedy ciasto „odpocznie” rozwałkować na cienki placek. Smacznego!