Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elastyczne i łatwe do rozwałkowania, nawet na cienki placek, ciasto na pierogi i uszka. Sprawdzony przepis, który stosowany jest w mojej rodzinie od lat. Najlepszy przepis. W razie potrzeby można zwiększyć ilość składników.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 208
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 208
Składniki
Do miski przesiać mąkę. W gorącej wodzie rozpuścić sol i dodać do maki mieszając łyżką. Dodać olej i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Po wyrobieni ciasto przykryć folią spożywczą lub ściereczką kuchenną i odłożyć na 30 minut.
Kiedy ciasto „odpocznie” rozwałkować na cienki placek. Smacznego!