Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elastyczne i łatwe do rozwałkowania, nawet na cienki placek, ciasto na pierogi i uszka. Sprawdzony przepis, który stosowany jest w mojej rodzinie od lat. Najlepszy przepis. W razie potrzeby można zwiększyć ilość składników.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113047
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113047
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Składniki
Do miski przesiać mąkę. W gorącej wodzie rozpuścić sol i dodać do maki mieszając łyżką. Dodać olej i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Po wyrobieni ciasto przykryć folią spożywczą lub ściereczką kuchenną i odłożyć na 30 minut.
Kiedy ciasto „odpocznie” rozwałkować na cienki placek. Smacznego!