Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elastyczne i łatwe do rozwałkowania, nawet na cienki placek, ciasto na pierogi i uszka. Sprawdzony przepis, który stosowany jest w mojej rodzinie od lat. Najlepszy przepis. W razie potrzeby można zwiększyć ilość składników.
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 25
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 26
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2564
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 25
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 26
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2564
Składniki
Do miski przesiać mąkę. W gorącej wodzie rozpuścić sol i dodać do maki mieszając łyżką. Dodać olej i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Po wyrobieni ciasto przykryć folią spożywczą lub ściereczką kuchenną i odłożyć na 30 minut.
Kiedy ciasto „odpocznie” rozwałkować na cienki placek. Smacznego!