Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elastyczne i łatwe do rozwałkowania, nawet na cienki placek, ciasto na pierogi i uszka. Sprawdzony przepis, który stosowany jest w mojej rodzinie od lat. Najlepszy przepis. W razie potrzeby można zwiększyć ilość składników.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 118
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 566
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 101
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 118
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 566
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 101
Składniki
Do miski przesiać mąkę. W gorącej wodzie rozpuścić sol i dodać do maki mieszając łyżką. Dodać olej i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Po wyrobieni ciasto przykryć folią spożywczą lub ściereczką kuchenną i odłożyć na 30 minut.
Kiedy ciasto „odpocznie” rozwałkować na cienki placek. Smacznego!